top of page

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van spieren en gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

kinesist-assebroek.jpg
  • Musculair: spierverkortingen, littekenvorming in de spier, slecht spierbalans, core stability problemen, ...

  • Articulair: gewrichtsblokkages, bekkenklachten (blokkages), stabiliteitsproblemen, klachten gerelateerd aan de wervelkolom, …

  • Neurogeen: uitstralingspijnen, neurogene doorbloedingsstoornissen (bvb. Carpaal tunnel syndroom), klachten van het autonoom zenuwstelsel (overmatig zweten, klamme huid, ...), restklachten na whiplash, hernia’s, …

  • Motor control: rompstabiliteitsproblemen bij rugpijn, houdingsgebonden klachten, …

Praktisch
kine Assebroek.png

Beter functioneren van spieren en gewrichten

Manuele therapie is een diepgaande specialisatie binnen het bewegingsstelsel met specifieke aandacht voor gevorderde en aanvullende onderzoeks- én behandeltechnieken binnen articulaire, neurogene en musculaire functiestoornissen. Hierbij maakt de manueel therapeut als gezondheidsdeskundige gebruik van gespecialiseerde technieken en inzichten in de beweging van het lichaam. Deze technieken kunnen zijn: zachte manipulaties en mobilisaties om gewrichten beter te laten bewegen evenals muscle energy techniques en harmonics om overspannen spieren te behandelen. 

 

We bekijken via anamnese en uitgebreid functioneel onderzoek jouw klacht op holistische wijze in een musculaire, articulaire, neurogene en motor control component om zo gericht mogelijk te kunnen behandelen.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van spieren en gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. De behandeling bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

revalidatie-brugge.jpg

Ons team voor jouw revalidatie

DSC_2466.jpg

Marie

Koopman

Kinesist

T 0479 573 626

E marie@ademruimtebrugge.be

BOEK JE AFSPRAAK / STEL EEN VRAAG

Boek je afspraak of yogales gemakkelijk online, via info@ademruimtebrugge.be of

telefonisch via +32 498 500 007

Heb je een vraag over onze therapieën, coaching of yoga en ademwerk?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

bottom of page