top of page

Dry Needling

Met dryneedling verlichten we de klachten door de spierspanning te doen afnemen en de pijn te verminderen.

dryneedling-assebroek.jpg
  • Pijn/stijfheid in een spier; pijn op ‘afstand’

  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten

  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)

  • Pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen

  • Tintelingen in arm/been,

  • Hoofdpijn, duizeligheid

Praktisch
Kinepraktijk Assebroek.png

Dry needling in Brugge
 

Dry needling is een evidence based behandelmethode waarbij de kinesitherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Er wordt op specifieke punten geprikt, de zogenaamde ‘triggerpoints’ om de spier te ontspannen. Bij acupunctuur werkt men op de energiebanen en is het effect eerder

 

Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine spierverkrampingen die niet alleen pijn/ander gevoel in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder stress en emoties, overbelasting, immobilisatie, statiekafwijkingen, verwondingen, alcohol of gebruik van chemische stoffen. Ieder menselijk lichaam heeft triggerpoints, maar niet iedereen ondervindt daarvan last.
 

Is dry needling pijnlijk?
Hoewel dry needling een beetje eng kan lijken, is de behandeling bijna pijnloos. De steriele naaldjes die worden gebruikt zijn heel dun. Wanneer de gespannen spier aangeprikt wordt, kan je wel kort een dof gevoel of klein schokje ervaren dat snel daarna terug wegtrekt.
 

Na de behandeling kunnen je spieren gevoelig of stijf aanvoelen. Dit is vooral het geval tijdens de eerste uren na de kinesessie. Na een goede nachtrust, voldoende water drinken, stretching en warmte leggen op de spieren is dit meestal al een stuk beter.
 

Na 1 tot 5 dagen begin je het resultaat van dry needling te merken. Lichamelijke klachten, zoals de uitstralende pijnklachten van je triggerpoint, beginnen langzaam af te nemen. Vaak voel je je daarna ook meer energiek, krachtiger en ontspannen.


Jouw therapeut voor dry needling in Brugge

DSC_2466.jpg

Marie

Koopman

Kinesist

T 0479 573 626

E marie@ademruimtebrugge.be

BOEK JE AFSPRAAK / STEL EEN VRAAG

Boek je afspraak of yogales gemakkelijk online, via info@ademruimtebrugge.be of

telefonisch via +32 498 500 007

Heb je een vraag over onze therapieën, coaching of yoga en ademwerk?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

bottom of page